SPOTLIGHT: Enjoy HSP in Heerde.

Dit keer in deze veelzijdige rubriek ‘SPOTLIGHT’ meer over Enjoy HSP in Heerde. Eigenaresse Lisette stelt zichzelf voor en vertelt over haar activiteiten. 

“Hoi, Ik ben Lisette Lagendijk-Pas. Getrouwd met Jeroen en samen met onze prachtzoon Dylan wonen we in Heerde.

Ik heb jaren gewerkt in de financiële wereld op diverse accountantskantoren, maar ik was snel uitgekeken op mijn werk. Er ontbrak steeds iets. Dit heb ik altijd al gehad. Ik ging dan vol voor een nieuwe uitdaging, maar vond er al snel niks meer aan. Moedeloos werd ik hiervan. Ik snapte niet waarom ik zo snel op dingen was uitgekeken … 

Vanaf de geboorte van onze zoon hadden wij het gevoel dat hij “anders” was. We liepen met onze zoon tegen een aantal dingen aan.

Zo wilde hij alleen maar in zijn eigen bed slapen en niet bij anderen.
Als ik wilde stofzuigen moest Jeroen met hem weg, omdat we anders een kind hadden die helemaal overstuur raakte.

Ook was hij altijd superlief bij anderen, maar zodra hij één van ons zag begon hij te huilen en werd hij hangerig. Wat bleek: hij is hoogsensitief. Hier kwamen we achter toen ik een artikel las op Facebook. Ik herkende zoveel van hem in het artikel. We zochten hulp en vrij snel viel het kwartje, ik bleek zelf ook hoogsensitief te zijn. 

Onze hoogsensitieve zoon hield ons vaak een spiegel voor en ik herkende dingen bij hem die ik vroeger ook had meegemaakt. Dat wilde ik niet voor hem.

We zijn toen gaan zoeken hoe we hem konden begeleiden om de mooie en vrolijke jongen te blijven in deze maatschappij. In het reguliere circuit kwamen we niet veel verder. Het was eerder frustrerend dan dat het echt hielp. 

Door zijn mooie en positieve kijk op het leven ben ik geïnspireerd geraakt om hier wat mee te doen. Ik ben een opleiding gaan volgen tot HSP-coach. Zo is Enjoy HSP ontstaan. Ik begeleid voornamelijk moeders om meer rust binnen hun HSP-gezin te krijgen. 

Ik ben enorm trots op mezelf dat ik mijn eigen bedrijf ben gestart, omdat het voor mij in eerste instantie erg uit mijn comfortzone was. Vroeger was ik een volgzaam type, maar als ondernemer werkt dat niet. Nu neem ik zelf het voortouw en zit ik vol zelfvertrouwen. 

Elk coachingstraject is voor mij een bijzonder moment. In het begin denken de mensen die ik begeleidt vaak dat ze alles alleen moeten doen, maar gedurende het traject komen ze tot andere inzichten. Ze mogen best hulp vragen, want daardoor houden ze tijd voor zichzelf over. Op deze manier groeit ook vaak het zelfvertrouwen enorm. 

Wat ik iedereen mee wil geven: probeer het allemaal niet alleen te willen doen! Er is zoveel kennis. Maak daar gebruik van!”

Voor meer informatie kijk op de website > Enjoy HSP.

ttttttttttttttttt

Team HeerdeOnderneemt helpt ondernemers graag met hun zichtbaarheid.

Ben jij als ondernemer gevestigd in de gemeente Heerde? En wil je meer zichtbaarheid van jouw activiteiten, producten en/of diensten in deze woonomgeving?
Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Ps. Ook voor startende ondernemers (of kleine ondernemers) hebben wij bijzonder leuke, laagdrempelige opties om ‘goede reclame’ te maken in jouw woonomgeving. Vraag ons gerust.